Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı Biber Dolması

Kıymalı Biber Dolması, Türk mutfağında oldukça önem taşıyan ve birçok kişinin sevdiği yemekler arasında yer alan biber dolmasının, zeytinyağlı, etli, peynirli, fırında ve kıymalı olmak üzere birçok çeşidi vardır. Hatta dolmalık biberi bulgurla ve mercimek ile yapan kişilerde bulunmaktadır.

Hemen hemen birçok yörede yapılan ve yüksek miktarda C ve B6 vitamini içeren ve sağlığa saymakla bitmeyecek kadar çok faydası olan dolma biberin, yeşil renginin yanı sıra ve sarı kırmızı ve turuncu renkte olanları da bulunmaktadır. Biber dolması yapmak istediğinizde yaptığınız dolmanın tadının oldukça güzel olmasını ve herkes tarafından beğenilmesini istersiniz. Yaptığınız biber dolmasının lezzet olarak daha farklı ve güzel olmasını istiyorsanız bence biber dolması kıymalı yapmalısınız. Klasik Türk lezzetlerinden bir tanesi olan kıymalı biber dolması küçükten büyüğe herkesin severek yiyebileceği ve misafirlerinize de ikram edebileceğiniz güzel bir yemek çeşididir. Yapılışı biraz uzun sürse de mükemmel lezzetini tattığınızda yaptığınıza değdiğini göreceksiniz. Bugün ne pişirsem diye düşünenler işte size muhteşem bir akşam yemeği. Üstelik dolma biberin içindeki pirinçler tane tane oluyor.

Kıymalı biber dolması malzemeleri

  • 1 kilogram dolmalık biber
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Kıymalı biber dolması nasıl yapılır?


Öncelikle dolmalık biberlerin sap kısımlarını kenar kısmından elinizle bastırarak bibere zarar vermeden çekirdekleri ile dikkatlice çıkarın. Bütün biberler için aynı yöntemi uygulayıp iyice içine temizledikten sonra biberleri bol suyla güzelce yıkayın ve suyunu süzmesi için bir süzgecin üzerine alın. Bu arada domatesleri yıkayıp dolma biberlerinin ağız kısmını kapatacak büyüklükte dilimleyerek hazır edin. Daha sonra dereotunu ince doğrayın.

Ardından doğradığınız dereotunu ve kıymayı derin bir kabın içerisine alıp kabın içerisine tuz ve baharatları ilave edin. Daha sonra pirinci de kabın içerisine ekleyin. Kuru soğanı da kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayıp karışıma ilave ettikten sonra sıvı yağın yarısını, domates ve biber salçasını da kabın içerisine ekleyip iyice karıştırın. Dolma biberlerin iç harcı hazır duruma geldiğinde biberleri tek tek bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurmaya başlayın. Dolmalık biberlerin içini doldururken tatlı kaşığı ile aldığınız harcı dolmaların içerisine hiç bastırmadan ve üst kısımlarında pirinçlerin piştiğinde şişeceğini ve daha fazla yer kaplayacağını hesaba katarak yaklaşık bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurduktan sonra içerisindeki malzemelerini dışarı çıkıp dağılmaması için dilimlediğiniz domatesleri biberlerin ağzını kapatacak biçimde bastırmadan yerleştirin ve biberler dik olacak bir şekilde tencerenize yan yana birbirine destekleyerek yerleştirin.

Biberlerinizi doldurduktan sonra tencerenin içerisine biberlerinin üzerine gelmeyecek biçimde ara kısımlarına doğru yaklaşık 6 su bardağı su ve iç harcınızdan geriye kalan sıvı yağını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağımızın altını açın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte alarak dolma biberler yumuşayana kadar pişirin. Yemeğinizi yarım saat dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alıp yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz. İşte size harika bir akşam yemeği.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.01.2024 11:02:51
Kıymalı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Biber Dolması Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Biber Dolması"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024