Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek, hazır yufka ile hazırlanan her börek hem lezzetli hem de çok farklı damak tatlarına hitap edebilmektedir. Her yörenin kendi damak lezzetine uygun olarak hazır yufka ile hem tatlı hem de börek çeşitleri yapılmaktadır. Hazır yufka ani gelen misafirlere hemen çayın yanına börek hazırlamak için bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Özellikle yufkanın iç malzemesi olarak kıyma kullanıldığı zaman börek çok daha lezzetli bir hale gelmektedir. Aslında kıymalı böreği en çok çocuklar severek tüketmektedir. Kıyma içerdiği protein bakımından zengin olduğundan dolayı hangi malzemeler eklenerek yapılırsa, yemek daha besleyici olmaktadır. Günümüzde pek çok bayan yufka açmayı bilmiyor ya da vakti olmadığı için hazır yufkalar daha kolaylarına gelmektedir. Hatta çalışan bayanlar açısından pratik olarak değişik lezzetler hazırlaması için en büyük yardımcıdır. Farklı malzemeler kullanarak değişik lezzetlerde börekler yapmak hanımların marifetine kalmıştır. Ancak kıymalı böreği hala denemediyseniz, mutlaka bu muhteşem lezzetteki böreği yaparak sevdiklerinizle beş çayında sohbet ederken yiyebilirsiniz. Ayrıca yufkayla hazırlayacağınız kıymalı böreği isterseniz katlar halinde döşeyerek yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda kol böreği olarak da yapabilirsiniz.

Yufkalı Kıymalı Börek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 4-5 adet el açması hazır yufka

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tam dolu yemek kaşığı katı yoğurt

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
İç Malzemesi
  • 350 gram dana kıyma
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yufkalı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin öncelikle iç harcını hazırlamak için teflon tavanın içerisine kıymayı ilave edelim. Ocağın altını orta dereceli ateşe getirelim ve kıymayı kavurmaya başlayalım. Kıyma suyunu bırakıp çektikten sonra içerisine sıvı yağı ilave edelim. Bu arada kuru soğanın kabuklarını alalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım, tavanın içine ekleyelim. Malzemeler bir miktar kavrulduktan sonra tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ilave ederek karıştıralım. Böreğin sosunu hazırlamak için geniş bir kâsenin içerisine sıvı yağı, suyu, yumurtayı ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Bu arada yufkayı ortadan ikiye bölelim. Hazırladığımız sosu yarım ay şeklinde olan yufkanın her yerine fırça yardımı ile sürelim. Yufkanın geniş olan kısmına hazırladığımız kıymalı harcı ilave edelim ve rulo olacak şekilde saralım. Fırın tepsisini yağlayın tam ortasına yufkayı yerleştirin. Ardından diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak diğer yufkanın kenarından çevirerek yuvarlak oluşturacak şekilde tepsiye yerleştirin. Bütün yufkalar bittikten sonra üzerine yumurta ve yoğurdu bir kâsenin içinde çırptıktan sonra böreğin üzerine fırça ile sürelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Kıymalı börek piştikten sonra dinlenmesi için yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekledikten sonra servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 21:22:47
Yufkalı Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yufkalı Kıymalı Börek Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Yufkalı Kıymalı Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024