Biber Dolması Kıymalı

Biber dolması kıymalı, kıymalı biber dolma çok sevilerek tüketilen dolma çeşitlerinden birisidir. Oldukça sevilerek tüketilir. Akşam yemeklerinde, öğle yemeklerinde, kadınlar arası yapılan gün ve organizasyonlarda sıklıkla yapılan bir yemektir. Sade yapılabileceği gibi kıymalısı çok daha lezzetli olur. Herkesin çok severek tükettiği bu lezzeti daha önce yemediyseniz emin olun ki denenmeye değer bir lezzettir.
Yapımı çok zor olmayan bir yemektir. Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile uygulayabileceğiniz bir tariftir. Şimdi bu lezzetli yemeğin tarifine bakalım.

Kıymalı biber dolması yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 domates
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Damak tadınıza göre tuz

Kıymalı biber dolması nasıl yapılır?


Dolmamızı yaparken ilk olarak iç harcı hazırlanır. İç harcı için kıyma bir tavaya alınır ve ocağa alınıp altı açılır, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ardından yarım su bardağı sıvı yağ eklenir ve iki adet kuru soğan soyulup üzerine küçük küçük doğranır. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve bir yemek kaşığı salçası eklenir. Salça da eklenince ardından damak tadına göre tuz, pul biber ve karabiber, sumak eklenir.
Pirinç yıkanır ve süzülür onlarda tavaya ilave edilir. Beş dakika kadar kavrulur ve üzerine iki su bardağı su eklenir. Harç suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince altı kapatılır ve bir kenara alınır. İç harç biraz soğumalıdır ki sebzeleri doldururken kolay olsun.

Biberler oyulur. Biberler oyulurken piyasada satılan oyucular kullanılarak daha kısa sürede yapabilirsiniz. Bunlardan yoksa sap kısmından hafif bastırarak da içi oyulabilir. Bu işlemi yavaş bir şekilde yapmalısınız ki biberler zedelenmesin. Oyulan biberlerin içleri kıymalı harç ile doldurulur. Doldurulan biberlere bıçak ile yandan birer küçük kesik atılır ki suyu içine alabilsin. Ardından tencereye dizilir. Biberlerin içi çıkmasın diye domates dilimlenip ağzına kapatılır. Tüm biberler bu şekilde doldurulup ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Ardından bir yemek kaşığı salça yarım su bardağı kalan sıvı yağ ile bir kâse de çırpılır. Üzerine biraz su eklenerek tekrar çırpılır. Bu salçalı sos içerisine tuz da atılarak tencereye eklenir. Ardından biberlerin üzerini geçecek kadar su konulur ve ocağa alınır. Kısık Ateş de kontrollü bir şekilde pişirilir. Pişince altı kapatılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Dinlenen dolmalar ardından servis edilir. Servis ederken yanına yoğurt eklenebilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 18:29:43
Biber Dolması Kıymalı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Biber Dolması Kıymalı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Biber Dolması Kıymalı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024