Öncelikle bir tava hazırlamalıyız. Hazırladığımız tavanın içerisine kıymamızı koyarız ve kendi yağı ile kavrulur. Sonrasında küçük küp şeklinde doğradığımız soğanı ilave ederiz ve tereyağını da ekleyerek kavurmaya devam ederiz. Biraz öldükten sonra soğan yine küçük olarak doğradığımız biberleri ilave edip onlarda pişinceye kadar karıştırılır. Doğranan domatesler de eklenip domates suyunu bırakana kadar pişirilir. En son olarak da sarımsak ve baharatlar eklenir. Kavurma işlemi bittikten sonra hazırladığımız kıyma karışımını hazırladığımız tepsinin içerisine dökerek yerleştiririz. Daha önceden 180-200 derecede fırınımızı ayarlarız. Sonrasında tepsiye döktüğümüz kıymayı yumurtalar için belirli boşluklarda bir kaşık yardımı ile koyacağımız yerleri biraz açarak belirginleştiriniz.
Belirlediğiniz yerlere yumurtanın aklarını yerleştirip fırına sürünüz. Beyazlar fırında pişene kadar bekletiniz ve sıra yumurtaların sarıların eklemeye geldi. Fırından çıkardığımız tepsinin üzerindeki yumurta beyazının üzerine sarılarını koyabiliriz. Üzerine biraz daha baharat ve tuz ekleyip tekrar fırına koyarız. Az pişmiş şeklini alıncaya kadar bekleriz. Süslemeyi düşünüyorsanız dilimlenmiş biber ve domatesleri koyup 5 dakika bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.