Kapuska Kıymalı
Kapuska kıymalı, lahana ile yapılan ve çok lezzetli sebze ve kıyma yemeklerinden birisidir. Aslında birçoğumuzun evinde çok sıklıkla yapılan ve pek de sevilmeyen kıymalı kapuska güzel bir yemektir. Bence kıvamında yapılırsa bu yemeğin çok güzel olduğunu düşünüyorum.
Kıymalı kapuskanın malzemeleri- Lahananın orta göbek yeri ve dış yapraklarında sert yerleri hariç yeşil olan bölmeleri,
- 1 avuç kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- 3 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası kırmızı rengi verebilmek için.
- Yarım limon suyu,
- Karabiber tuz ve pul biberi,
- 1 avuç pirinç
- 1 avuç kalın bulgur,
Bu arada lahanayı haşlarken mutlaka suyuna biraz sirke eklenmelidir. Lahanaların haşlandığında ezilmesini engeller ve doğrandığında parçaların sağlam kalmasını sağlar.
Kıymalı kapuska nasıl yapılır?
Hazırladığımız yeşil lahanaları bir tencere içerisine sirkeli, tuzlu soğuk suyumuza koyarak yıkarız. Sonrasında tekrar duru suda durulanır. Ocakta kaynattığımız tencere içerisindeki suya atılır ve çok az yumuşayana kadar bekletilir. Haşlanan lahanalar normal kalınlıkta doğranır. Haşlanan lahanalar süzgece çıkarılır. Lahanalarımız beklerken biz 1 yemek kaşığı yağımızı, doğradığımız soğanları, sarımsağı, kıymayı tencereye ocağın üstüne koyalım. İyice kavurduğumuz kıymamızın içerisine salçalarımızı ilave ederiz.
Kavrulan kıymamıza kaynamış yemek suyumuzu ilave edelim. Arkasından süzgeçte beklettiğimiz lahanaları kıyma dolu tenceremize ekleriz. Limonumuzu da ekleriz. Hepsi kaynamaya başlayınca belirttiğimiz tutarda pirinci ve bulguru ilave ederiz. Tekrar kaynayan yemeğimizin altını kısarak pişmeye bırakırız.
Afiyet olsun.
18.01.2024 22:34:37
Kapuska Kıymalı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|