Kıyma Soslu Makarna

Kıyma soslu makarna, makarna herkesin çok sevdiği yemek tariflerinden biridir. Özellikle çocukların vazgeçemediği lezzetlerdendir. Birçok farklı şekillerde makarnalar yapılabilir. Makarnaya asıl lezzet katan ise makarna da kullanılan soslarıdır. Makarna yaparken birçok farklı sos kullanılabilir. Bunların başında da kıyma ile hazırlanan soslar gelebilir.
Kıyma sevmeyenlerin bile çok severek yediği makarnalardan biridir kıyma soslu makarna. Makarna çok lezzetli ve pratik bir yemektir de. Akşam için önceden hazırlık yapmayan bayanların kurtarıcı yemeğidir makarna çeşitleri. Kısa sürede hazırlanarak soslar ile buluşturulan makarna hem lezzetli bir yemek yemenizi sağlar hem de günün kurtarıcısı bir yemek olur. Kısa süre de hazırlanması ve lezzetinin yanı sırada oldukça ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemektir makarnalar. Bir paket makarna ve iki yüz gram kadar kıyma ve evde bulunan malzemelerle çok güzel bir kıyma soslu makarna hazırlayabilirsiniz. Şimdi kıyma soslu makarna tarifine bakalım.

Kıyma soslu makarna yapılışı için gerekli malzemeler

  • 1 paket isteğe göre şekilli makarna (Burgu, boncuk gibi)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Damak tadına göre tuz

Kıyma soslu makarna nasıl yapılır?


Kıyma soslu makarna yapılışı için ilk olarak makarnanın haşlanması gerekir.
Makarnayı haşlamak için derin bir tencereye bir litre kadar su konulur ve kaynatılır. Su kaynayınca makarna kaynar su içerisine atılır. Makarna on dakika kadar haşlanır. Makarna içerisine atılınca iki üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edilir makarna pişerken yapışmasın. Yine damak tadına göre tuzu eklenir. Ara sıra karıştırılarak makarna haşlanır. Haşlanan makarna süzgece alınır. Suyu süzülür ve kaşık ile hafif hafif karıştırılarak soğutulur. Soğuk suya tutmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü makarnanın tadı değişiyor o şekilde. Geniş bir süzgeçte zaten kısa sürede siz sosunu hazırlayana kadar istenilen soğukluğa ulaşır. Sosunun yapımı için bir adet kuru soğan soyulur ve ince ince doğranarak bir tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ ilave edilir. Soğanlar ocağa alınır ve kısık ateş de kızartılır, hemen ardından biber küçük küçük doğranır kızarıncaya kadar pişirilir. Soğan ve biber kızarınca üzerine kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu salacak ve kendi suyunda iyice pişerek tekrar suyunu çekecektir. Suyunu çekince bir tatlı kaşığı salça eklenir. Salça kavrulurken kimyon, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Sosunuz tam pişince ocaktan alınır. Makarnalar servis tabaklarına alınır. Yaklaşık beş porsiyon çıkacaktır. Üzerine kıyma sosdan eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 08:08:41
Kıyma Soslu Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıyma Soslu Makarna Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıyma Soslu Makarna"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024