Kıymalı Bulgur Pilavı

Kıymalı Bulgur Pilavı, Sofralarımızda eksik etmediğimiz, Anadolu'nun vazgeçilmezi olan bulgur, herkesin oldukça severek yediği ve insan sağlığı için birçok faydası olan bir besindir. Yalnızca buğday ve sudan oluşan bulgur, protein, vitamin, posa, mineral ve lif bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat değerinin oldukça düşük olması bulguru, değerli bir besin haline getirmiştir.
Şeker hastalarının da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bulgur, kalorisinin oldukça düşük olması nedeniyle diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar için de oldukça uygun olan besinler arasında yer alır. Anadolu mutfaklarının geleneksel bir yiyeceği ve oldukça ekonomik olan bulgur pilavını kıymalı olarak hiç denediniz mi? Denemeyenlere oldukça doyurucu ve çok lezzetli bir pilav türü olması açısından tavsiye ediyorum. İçerisinde bulunan kıyma ve bulgurun sağlığımıza olan katkıları ve dengeli beslenmek adına bu tür yemekleri mutlaka yemek listemizde bulundurmalıyız. Bulgur pilavının pişirilmesi çok kolay ve pratiktir. Pirinç pilavında olduğu gibi suyu ayarlama problemi yaşamazsınız. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlerle önerim kıymalı bulgur pilavı olacak. Tadı bulgurlu tepsi köftesinin tadını andırıyor. Yanında roka ya da çoban salatası ve ayran ile yenildiğinde harika oluyor.

Kıymalı bulgur pilavı malzemeleri

  • 300 gram dana kıyma
  • 3 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta büyüklükte patates
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 6 su bardağı su

Kıymalı bulgur pilavı nasıl yapılır?


Öncelikle bulguru, geniş bir kabın içerisine koyarak bol suyla iyice yıkayıp suyunu süzmeye bırakın.
Bulgurlar suyunu süzerken bu arada soğanın kabuğunu soyup, yeşil ve kırmızı biberi de kesme tahtasında yemeklik olacak şekilde doğrayın. Ardından geniş bir pilav tavasının içerisine sıvı yağı ilave ettikten sonra tavanın içerisine yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri de ilave ederek soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğan ve biberler kavrulduktan sonra tavanın içerisine kıymayı da ilave ederek kıymalar topaklanmaması için devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulurken bu arada patates ve domatesin kabuklarını soyarak hazır edin.

Kıymayı kavrulduktan sonra tavanın içerisine salçayı da ekleyip karıştırın. Daha sonra suyu süzülmüş olan bulgurları ve yemeklik doğradığımız patatesleri de ilave edip karıştırdıktan sonra doğradığımız domatesleri, pilavınızın tuzunu, baharatlarını ve son olarak suyunu ilave edip tavanın kapağını kapatın. Pilavınızın suyu kaynamaya başladıktan sonra ocağınızın ayarını kısık ateşe getirin ve yaklaşık 20 dakika sonra bulgurlar suyunu iyice çektiğinde tavanın altını kapatın. Yemeğinizi yaklaşık 20 dakika dinlendirdikten sonra yanında dilediğiniz salata çeşitleri ile sunabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
21.01.2024 00:45:29
Kıymalı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024