Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen kıymalı cevizli börek kalori bakımından oldukça yüksek olduğundan dolayı doyurucudur. Kıyma ve Cevizin aromasıyla bütünleşen börek ağızlarda bambaşka bir lezzet olarak ortaya çıkmaktadır.
Özellikle çocukların bayılarak tükettiği kıymalı cevizli börek hazırlanışı emek isteyen bir börek türüdür.

Kıymalı Cevizli Börek Malzemeleri


Hamuru için

  • 1,5 kg un,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz,
  • 2 su bardağı su,
  • Tereyağı

İç Malzemeleri için

  • 300 gram orta yağlı kıyma,
  • Yarım bardak zeytinyağı,
  • 1 baş yemeklik doğranmış soğan,
  • 3 diş ezilmiş sarımsak,
  • 1 tutam kimyon, yenibahar ve tarçın,
  • 1 tutam karabiber ve tuz,
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz,
  • 1 su bardağı çedar rendelenmiş peynir,
Kıymalı Cevizli Börek Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine un koyulur üzerine yukarıda belirtilen ölçülerde sıvı yağı, yoğurt, tuz ve su eklenerek iyice yoğrulur. Bu yoğurma işlemi sırasında hamurun yoğunluğuna göre un veya su eklemesi yapılır. Tam anlamıyla bütünleşerek hamur kıvama gelince üzerine temiz bir bezle örtülerek bir saat kadar şişip mayalanması amacıyla kenarı da bekletilir.
Bu arada bir tava içerisine zeytinyağı koyulur ve yağ biraz kızarınca daha önce iri iri doğradığımız soğan eklenerek kavrulmaya başlanır. Soğan biraz yağ içerisinde yumuşamaya başlayınca bu defa orta yağlı kıyma eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Akabinde kıyma ve soğan bütünleşince üzerine sarımsak, yenibahar, tarçın, tuz karabiber eklenerek karışımın baharatlar ile bütünleşmesi sağlanır. Pişmeye yakın bir su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz içi kıymanın üzerine eklenir ve karışım ile bütünleşmesi sağlanarak harcımız hazır hale gelmiş olur.

Artık hamur ve iç karışım hazır bulunmaktadır. Bu defa hamurumuz limon büyüklüğünde toplar haline getirilerek oklava veya merdane yardımı ile açılır. Akabinde altı yağlanmış tepsinin üzerine hamur eklenir üzerine iç malzememiz koyulur. Sonra tekrardan hamur açılır ve iç malzememiz eklenir. Böylelikle hamur ve iç malzememiz bitinceye kadar bu işlem devam eder. Hazır olan böreğimiz tepside tam anlamıyla hazır olması amacıyla en son el ile tepsinin içine hafifçe bastırılır ve kare şeklinde dilimlere ayrılarak 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirilir. Pişmeye yakın fırından çıkartılan böreğin üzerine önceden rendelediğimiz peynir dökülerek 5 dakika kadar daha fırında bekletilir. Bu defa peynir tam anlamıyla eriyip böreğe yapışınca bu defa fırından çıkartılır ve servis tabağına iki dilim koyularak servis edilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:28:29
Kıymalı Cevizli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Cevizli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Cevizli Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı lahana sarması, kıymalı lahana sarma biraz emek isteyen fakat oldukça lezzetli olan bir yemektir. Çoğu insanlar tarafından oldukça sevilerek tüketili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024