Kıymalı Çiğ Börek

Kıymalı çiğ börek: Çiğ börek birçok kişinin severek tükettiği bir hamur işidir. Mayalı hamurla yağda kızartarak hazırlanan çiğ börek birçok sebze çeşitti, peynir çeşidi ve kıyma ile hazırlanabilir. Çocuklarımızın ve biz yetişkinlerin severek tükettiğimiz çiğ böreğin hazırlanışı da oldukça kolaydır. Herkesin zevkine göre hazırlayabileceği çiğ börek içlerinde en çok sevileni kıymalı çiğ börektir.
Özellikle Eskişehir ilimizde büfeli küçük arabaların içerisinde neredeyse her sokak başında satılmaktadır. Özellikle tirenle Eskişehir'e yolculuk yapanlar iyi bilirler tirenden inip istasyona varınca ilk gözünüze çarpan çiğ börekçiler olacaktır. Her yörede çiğ börek farklı farklı yapılmaktadır. Kayserili biri olarak hamur işlerinde oldukça iddialı biriyimdir. Ayrıca 3 yıl kadar Eskişehir'de bulunduğum sürece en lezzetli çiğ börek nasıl yapılır iyi bilirim. Tadan herkesin bayılarak yediği kıymalı çiğ börek tarifini sizlerle paylaşıyorum denemenizi de şiddetle tavsiye ediyorum.

Kıymalı çiğ börek için gerekli malzemeler


Kıymalı Çiğ Börek Hamuru için

  • 4 su bardağı un, dilerseniz yarısını tam buğday unu kullanabilirsiniz.
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı tek atımlık maya,
  • Yeterince su,

Kıymalı harcı için gerekli malzemeler

  • 300 gram kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Sıvı yağ,
Kıymalı Çiğ Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı çiğ börek için ilk olarak iç harcı ile başlıyoruz.
Harcı için kabuğunu soyduğumuz ve küp-küp doğradığımız kuru soğanı ve tereyağını yanmaz bir tavaya alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip kıyma sulanıp suyunu çekinceye kadar kavurduğumuz kıymaya tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı ocaktan indirip bir kenara alıyoruz.

Ayrı bir yerde derin bir kâsenin içerisine unu koyup ortasında çukur açıyoruz. Tuz ve tek atımlık mayayı ekleyip yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Hamur ne çok katı ne de çok yumuşak bir hamur olacak orta kıvamda bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde ayırdığımız bezelerden bir adet alıp üzerine un serperek oklava yardımı ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurun bir kenarına kıymalı harçtan ekleyip de şeklinde kapatıyoruz. Kıymalı harcın soğuk olmasına dikkat edin sıcak harç hamuru yırtabilir. Hazırladığımız çiğ börekleri temiz bir sofranın üzerine diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar devam ettikten sonra sıvı yağı ocağa alıyoruz. Ardından iyice ısıttığımız sıvı yağın içerisine börekleri tek tek koyarak kızartıyoruz. Kızaran çiğ börekleri tavadan alıp kayıt havlu serdiğimiz servis tabağına koyuyoruz. Tüm börekleri kızarttıktan sonra yağını süzen kıymalı çiğ böreği servis tabağına alıp ayran eşliğinde sıcak servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
21.01.2024 13:23:23
Kıymalı Çiğ Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Çiğ Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Çiğ Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024