Kıymalı fasulye için ilk olarak fasulyeler ayıklanır ve doğranır. Ardından temizce yıkanır, bir kenara alınır. Kuru soğan soyulur ve küp-küp doğranır. Üzerine sıvıyağ eklenerek tencere ile ocağa alınır. Biberlerde doğranarak kavrulmaya başlanır. Ardından salça ilave edilir. Salça kavrulunca kıyma eklenir. Kıyma kavrulurken domatesler soyulur sarımsak soyulur ve küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir. İki tatlı kaşığı tuz atılır. İyice karıştırılır. Ardından yeşil fasulye tencereye ilave edilir. Bir litre kadar su kaynatılır ve o da tencereye eklenerek kısık Ateş de yemek pişirilir. Su miktarını kendiniz arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
Sulu isterseniz daha fazla su ekleyebilirsiniz. Fasulyeler pişince yemek ocaktan alınır ve servis edilir.
Afiyet olsun.