Kıymalı Ispanak

Kıymalı Ispanak, ıspanak çoğunlukla en kolay ve hızlı yapılan yemeklerin başında gelmektedir. Ayrıca ıspanak hem lezzetli hem de pratik olarak hazırlanan bir yemek türüdür. Damak tadına uygun olarak ıspanağı isterseniz kıymalı isterseniz sade olarak da pişirmek mümkündür. Ispanak yemeğimiz hazır olduktan sonra üzerine sade ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılabilir.
Özellikle içermiş olduğu demir bakımından oldukça zengin olan ıspanak herkesin tüketmesi gereken bir sebzedir. Ayrıca ıspanak içerdiği demir dışında A, B ve C vitaminleri bakımından da zengin olan bir besin kaynağıdır. Ispanak yemeği özellikle her sofrada yer alan ve beğenilerek tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Bu nedenle ister yemeğini yapın isterseniz böreklerde kullanın ama mutlaka ıspanak tüketmeye özen gösterin. Ispanak bu kadar zengin besin değeri sahipken bir de kıyma ile birleştiği zaman yemek hem lezzetli hem de çok besleyici olmaktadır. Çünkü et tam anlamı ile bir protein kaynağıdır ve mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu iki ayrı lezzet sebze ve etin birleşimiyle hazırlanan kıymalı ıspanak hem sağlık hem de beslenme bakımından en faydalı olan yemeklerin ilk sırasında yer almaktadır. Eğer ıspanak yemeğini sade olarak pişirecekseniz zeytinyağı kullanmak yemeği daha lezzetli yapmaktadır. Ancak kıymayla yapıldığı zaman yemeğe hoş aromayı veren margarin olduğu için onunla pişirilmelidir.

Kıymalı Ispanak İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 kilogram kuzu ıspanak
  • 125 gram dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 adet domates
  • İsteğe göre yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 100 gram margarin
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber

Kıymalı Ispanağın Nasıl Yapılır?


İlk önce tencerenin içerisine margarini ilave edelim ve ocağın altını açarak eritelim.
Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Tenceredeki margarin eridikten sonra kuru soğanları ekleyerek kavurma işlemine başlayalım. Soğanları yaklaşık 3-5 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine kıymayı ilave edelim ve kavurma işlemine devam edelim. Tenceredeki kıyma iyice kavrulduktan sonra Domateslerin kabuklarını soyalım, kuşbaşı doğrayıp kıymanın içine ilave edip kavuralım. Eğer domates salçası kullanacaksanız onu ilave edin. Ardından kavrulan malzemelerin üzerine tuzunu, karabiberini ilave edelim ve 1-2 defa karıştıralım. Önceden ayıklayıp güzelce yıkadığımız ıspanakları iri olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra ıspanakları da tencerenin içerisine ilave edelim. Şöyle bir karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını kısık ayara getirelim ve pişirelim. Kıymalı ıspanak pişmeye yakınken yıkayıp hazırladığımız pirinçleri içerisine ilave edelim ve karıştıralım. Yemeğin içine ilave edilen pirinçler de piştiği zaman yemeğimiz hazır hale gelecektir. Ocağın altını kapatalım, kıymalı ıspanak servise hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:05:34
Kıymalı Ispanak ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Ispanak Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Ispanak"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024