Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kıymalı ıspanaklı börek oldukça faydalı bir besindir. Yapılması ve tarifi oldukça pratik olan bu lezzet özellikle çocuklar tarafından severek tüketilen bir lezzettir. İçerisinde bulunan ıspanak ve kıyma oldukça doyurucu özelliğe sahiptir. Bugün sizlerle özellikle Ege ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kıymalı ıspanaklı böreğin tarifini paylaşacağım.

Kıymalı Ispanaklı Börek Malzemeleri


Hamuru için

  • 1 kilogram un,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yeteri kadar su,

İç Malzemeleri için

  • 2 deste ıspanak,
  • 300 gram orta yağlı kıyma,
  • 2 büyük baş soğan,
  • Bir tutam tuz ve karabiber,
  • Tereyağı,
Sos Malzemeleri için
  • Yarım su bardağı yoğurt,
  • 2 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ,
  • Çörek otu,
Kıymalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine konulan unun içerisine yukarıda belirtilen ölçeklerdeki yoğurt, tuz, sıvı yağı ve su eklenerek güzelce karıştırılır. Hamurumuz su ile iyice bütünleştikten sonra iyice mayalanması amacıyla üzerine temiz bir bez ile kapatılarak üzeri örtülür. Akabinde bu arada iç malzemeleri hazırlanır. İyice yıkanarak topraktan arındırılan ıspanak ve kuru soğan ince ince kıyılarak bir kap içerisine alınır.
Orta boy bir tavanın içerisine bir kaşık kadar tereyağı eklenir. Tereyağı kızınca üzerine üzerine orta yağlı kıyma eklenir. Kıyma yağını vermeye başlayınca daha önce doğradığımız kuru soğan ve ıspanak eklenir. Soğan ve ıspanak kıyma içerisinde ölmeye başlayınca üzerine karabiber ve tuz eklenerek karışımın baharatların özünü çekmesi amacıyla beş dakika kadar pişirilir. İçimiz piştikten sonra tezgâha alınarak bekletilir.

Daha önce dinlenen hamurumuz büyük büyük top yumakları haline getirilir. Bir oklava veya merdane yardımıyla açılarak daha önce sıvı yağı ile altı yağlanan tepsinin üzerine yayılır. Hamurun üzerine kıymalı ıspanak yayılır. Üzerine bir kat daha hamur serilir ve tekrar içimiz yayılır. En son olarak da bir kat daha hamur eklenerek elimiz yardımıyla tepsinin içerisine bastırılır.

Kıymalı ıspanak böreğimiz hazırlanması tamamlanarak bir bıçak yardımıyla kare kara doğranır. Üzerine bir kâse içerisinde bulunan yoğurt, yumurta ve sıvı yağı eklenerek iyice çırpılır ve bir yumurta fırçası yardımıyla fırınlanmadan önce hamurun üst bölgesinin kırmızı ve çıtır olması amacıyla sürülür. Kıymalı ıspanaklı böreğimizin daha lezzetli olması amacıyla üzerine bir tutam çörek otu dökülür. Akabinde 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir. Pişen kıymalı ıspanaklı böreğimiz iki dilim alınarak servis tabağına dizilerek sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:57:49
Kıymalı Ispanaklı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Ispanaklı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Ispanaklı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024