Kıymalı Kabak Dolması

Kıymalı Kabak Dolması, Akşam yemeklerinin vazgeçilmez ana yemeklerinden olan kıymalı kabak dolması hazırlanışı emek isteyen güzel bir yemek çeşididir. Kabağın lezzeti, baharatların aroması ve kıymanın muazzam lezzetiyle bütünleşen karışımın ağızlarda ayrı bir tat oluşturmaktadır. Evde annelerimizin sıklıkla hazırlamış olduğu bu lezzetin yapımı oldukça kolay olmasına rağmen ayarı oldukça zordur.
Özellikle misafir ağırladığımız zaman ana yemek olarak sunduğumuz bu lezzet oldukça güzel bir lezzettir.

Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri

  • 6 Adet kabak,
  • 300-350 gram kıyma,
  • 1 büyük baş ince kıyılmış soğan,
  • 1 çay bardağı kadar pirinç,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı su,
  • Tuz, karabiber, nane,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı,

Suyu için

  • 2,5 yemek kaşığı salça,
  • Tuz. Karabiber, name,
  • Su,

Üzeri için

  • Yoğurt,
  • Bir tutam Sarımsak,
  • Bir tutam Dereotu,
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Bir tavanın içesine bir miktar sıvı yağı koyulur. Kısık ateşte kızarmaya bırakılır bu arada soğanımız ince ince kıyılarak kızan yağın içerisine atılır. Akabinde orta yağlı kıymamız yağın içine atılır. Kısık ateşte soğan ile pişirilmeye bırakılır. Bir müddet sonra orta yağlı kıymamız yağını verince önceden yıkadığımız pirinç tavaya boca edilir. Karıştırıldıktan sonra ayrı bir kap içerisinde salça su yardımı ile çözülür.
Salçanın içine tuz, karabiber ve nane eklenerek iyice salça çözülür ve pişen karışımın üzerine boca edilir. Kabak dolmamız için iyice baharatlar ile bütünleşince karışım kenara alınır.

Bu defa kabaklarımız ortadan ikiye bölünerek içi oyulur. Kabakların içerisi kıymalı karışım ile güzelce doldurularak içi dökülmesin diye yarım yarım doğranan domates ile kapatılarak orta boy bir tencerenin içerisine dizilir. Bu işlem bütün dolmalar tencereyi dolduruncaya kadar devam edilir. Akabinde ayrı bir kap içerisinde 2,5 yemek kaşığı salça, tuz, nane ve karabiber su yardımı ile eritilerek dolmaların üzerine dökülür. Dolmaların üzeri dolacak kadar üzerine su çekildikten sonra kısık ateşte üzerine birkaç diş sarımsak eklenerek kaynamaya bırakılır. Dolmalar tam anlamıyla piştikten sonra ocaktan alınır. Bir servis tabağına 2 adet konulduktan sonra üzerine birkaç kaşık yoğurt dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:24:58
Kıymalı Kabak Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kabak Dolması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kabak Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024