Kıymalı Kabak Yemeği
Kıymalı kabak yemeği, sevilen sebze yemeklerinden biridir. Lezzetli, pratik bir yemektir. Pilavların yanına, makarnaların yanına çok yakışacak bir yemektir. Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bir yemek tarifidir. Şimdi bu lezzetli yemek tarifine bakalım.
Kıymalı kabak yemeği yapımı için gerekli malzemeler- 1 kilo kabak
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1.
5 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı kabak yemeği nasıl yapılır?
Kabak yemeği yapımı için ilk olarak iki adet kuru soğan soyulur ve küp-küp doğranır. Doğranan soğanlar bir tencereye alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edilir. Tencere ocağa alınıp altı açılır. Soğanlar kızartılır. Soğan kızarınca salçası eklenir ve salça da kavrulunca kıyma ilave edilir ve kısık Ateş de kıyma kavrulur. Bu sırada kabaklar yıkanır ve küp-küp doğranmaya başlanır. Kıyma kavrulunca kabaklar eklenir. İki su bardağı kaynar suda eklenir ve tuzu atılıp kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Ardından servis edilir.
21.01.2024 05:00:45
Kıymalı Kabak Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|