Kıymalı Kapuska

Kıymalı Kapuska, Kalorisi çok düşük olan lahana en fazla diyet yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir besinidir. Lahananın faydaları oldukça fazladır. Örneğin lahana, vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmakta, kolon kanserini önlemekte, enerji vermekte, anemiye, astıma, romatizmaya ve şekere iyi gelmektedir. Lahananın içinde B, C ve E vitaminleri mevcuttur.
Bu sebeple de bu yazımda sizler için çok faydalı ve kesinlikle belli periyotlarda yapılması tüketilmesi gereken lahana yemeklerinden kıymalı kapuska tarifi vereceğim. Kıymalı kapuska yemeğini lahana kokusundan dolayı sevmeyenlere bir tavsiye, bu kokunun yok edilmesi için lahana yemeğine yarım limon kabuğu eklemek yeterli olacaktır. Lafı daha fazla uzatmadan deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kıymalı Kapuska İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 adet orta boy lahananın yarısı
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 4 tane sivri biber
  • 4 tane orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates ya da yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir orta boy limonun yarısının kabuğu
  • 1 yemek kaşığı katı yağ

Kıymalı Kapuska Nasıl Yapılır?


Kıymalı kapuska yemeğini yapmak için ilk olarak, 1 adet orta boy lahana ortadan ikiye kesilir ve bir yarısı kaldırılarak, diğer yarısı ince ince olacak şekilde doğranır.
Daha sonra, orta boy bir tencere ocağa alınır ve içine 1 yemek kaşığı katı yağ koyulur. Katı yağ orta ateşte erirken bir yandan da soğan soyulup, küçük küçük doğranır. Doğranan soğan da tencereye ilave edilir. Soğanlar tencerede ara ara karıştırılarak kavrulurken bir yandan da sarımsak soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra soğanların içine ilave edilir. Son olarak, tencereye domates ya da dileğe göre yarım yemek kaşığı biber salçası da tencereye ilave edilir ve kokusu tamamen çıkana dek kavurma işlemine devam edilir. Bu arada sivri biber yıkanıp küçük küçük doğrandıktan sonra kıyma ile tencereye eklenir. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan domates soyulur ve küçük küçük doğranıp, daha önce doğranmış olan lahanalar ile tencereye ilave edilir. Tencereye yarım limonun kabuğu da eklenir ve birkaç defa ara ara karıştırılır. Son olarak, tencereye pul biber ile tatlı kaşığı tuz eklenir ve yaklaşık 4 su bardağına yakın sıcak suda ilave edildikten sonra tencerenin altı kısılır. Kıymalı kapuska yemeği orta ateşte yaklaşık yarım saat daha pişirilir ve ocaktan alınır. Sıcak olarak yanında dileğe göre yoğurt ile ikram edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:35:15
Kıymalı Kapuska ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kapuska Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kapuska"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024