Öncelikle iyice yıkadığımız karnabaharı, minik çiçek çiçek ayırıp, derin bir tencerede az suda, tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde on dakika kadar haşlamaya bırakalım, bu arada kıymalı karnabahar yemeğimizin, kıymalı sosunu hazırlayalım. Ayrı bir yerde tavaya sıvı yağı koyalım, içine minik minik doğradığımız soğanı ve biberi ilave edelim, bir beş dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı koyup biraz daha kavuralım, içine aynı anda rendelenmiş domatesi, domates salçasını, pul biberi, tuz ve karabiberi de ilave edip, en son yarım bardak sıcak suyu koyup bir karıştırıp, on dakika kadar pişirelim.
Diğer yanda haşlanan karnabaharları bir tencerenin dibine sık sık sıralayıp, pişirdiğimiz kıymalı sosu da üzerine eşit miktarda boca edelim, tencerenin ağzını kapatıp bir beş dakika da özdeşleşmesi için böyle pişirelim, ocağın altını kapatıp, ocaktan alalım, kıymalı karnabahar yemeğimiz yenmeye hazır.
Afiyet Olsun.