Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı kol böreği, oldukça lezzetli bir hamur işi türüdür. Hazır yufka tercihe dilerek yapılabileceği gibi mayalı hamur yoğrularak da hazırlanabilir. Besleyici ve doyurucu özelliği yüksek olan kıymalı kol böreği çocuklarınız için harika bir öğün olabilir. Misafirlerinizi ağırlamak ya da davet masalarınızı renklendirmek için kıymalı kol böreği tercih edebilirsiniz.
Yanında ayran ya da çayla servise sunulabilecek kıymalı kol böreğini sizin için mayalı hamurdan hazırladık. Denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz tarifler arasında yer alacağınıza emin olabilirsiniz.

Kıymalı kol böreği için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 4 adet yumurta (İkisinin sarısı böreğin üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

Arası için

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ, yarım paket margarin
Kıymalı kol böreği nasıl yapılır?

Kıymalı kol böreğini için ilk önce hamuru hazırlanır. Çukur bir yoğurma kabına ılık süt alınarak üzerine maya ufalanarak eklenir. Kabın ağzı kapatılarak 5 dakika beklenir. Maya sütle iyice birleştikten sonra ılık su, tuz, şeker ve yumurtalar ilave edilerek karıştırılır.
Karışıma yavaş yavaş un ilavesi yapılır ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur iyice özleştikten sonra üzeri nemli bir bezle kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.

İç harcı için kıyma uygun bir tavaya alınır. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan kıymaya 1 fincan kadar sıvıyağ eklenir. Kuru soğanların kabukları soyularak kavrulan kıymanın üzerine ince olacak şekilde doğranır ve kavurmaya devam edilir. Kuru soğanlar iyice kavrulduktan sonra salça, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılır. Son olarak maydanoz incecik kıyılarak kıymalı iç harca eklenir. Ocağın altı kapatılarak tekrar karıştırılır.

Dinlenen ve mayalanarak hacmi artan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılarak beze yapılır. Bezelerin üzeri hafif unlanarak nemli bir bezle kapatılır. Margarin ve sıvıyağ bir tencerenin içinde buluşturularak ısıtılır. Mutfak tezgâhı unlanarak bezelenen hamurlar mümkün olduğunca ince olacak şekilde açılır. Açılan yufkanın üzeri yağlı karışımla iyice yağlanır ve kıymalı iç harçtan serpiştirilir. Hamurdan kaç adet beze çıkmışsa iç harç ona göre ayarlanır. İç harç serpilen yufka rulo şeklinde katlanarak kendi etrafında çevrilip, yağlı kâğıt serili fırın kabına yerleştirilir. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanır. Sarılan kol börekleri birbirine değmeyecek şekilde fırın kabına dizilir. Böreğin tepsi mayası gelmesi için en az yarım saat bekletilir. 2 adet yumurta sarısı çırpılarak böreklerin üzerine sürülür. Arzuya göre çörek otu ve susamla süslenir. Fırın 200 dereceye ayarlanarak, börekler ısınmış fırına verilir. Altı üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirilir. Kıymalı kol böreği servise hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:20:48
Kıymalı Kol Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Kol Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kol Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024