Kıymalı Lazanya

Kıymalı Lazanya: İtalyan mutfağına ait olan lazanya tarifinin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu yazımda sizler için lazanya çeşitleri içinde Türk mutfağına en yakın olan kıymalı lazanya tarifini vereceğim. Bu lezzetli yemek çeşidini daha önce hiç denememiş ve yeni deneyecek olanlara kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kıymalı Lazanya İçin Gerekli Olan Malzemeleri


Lazanya için

  • 170 gram/10 adet ön pişirme istemeyen lazanya
  • 100 gram kaşar peyniri

Beşamel Sos için

  • Tepeleme 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tam yağlı süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı karabiber
Kıymalı Harç için
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Göz kararıyla tuz
  • Göz kararıyla karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır?

Kıymalı lazanyayı yapmak için ilk olarak orta boy bir tavanın içine zeytinyağı koyulur ve tava orta ateşteki ocağa alınır. Ardından, kuru soğan soyulup, yemeklik doğrandıktan sonra ocaktaki tavaya ilave edilir. Soğanlar pembeleşene dek ara ara karıştırılarak pişirilir. Pişen soğanlara orta yağlı kıyma ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulmaya bırakılır. Bu arada havuçlar rendelenir ve domates salçasıyla birlikte tavaya eklenir.
Tüm malzemeler güzelce karıştırıldıktan sonra, kapağı kapatılır ve 10 dakika daha pişirmeye bırakılır. Domates rendelenir ve tavaya eklenir ve tekrar tüm malzemeler karıştırılıp ocaktan alınır.

Daha sonra beşamel sos için derin bir tavaya tereyağı koyulur ve orta ateşte erimesi için bırakılır. Tereyağının içine tepeleme un eklenip kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra, un iyice kavrulana dek bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 5 dakika daha karıştırma işlemine devam edilir. Ardından, tavaya göz kararı karabiberle tuz da eklenir ve kaynamakta olan sos ocaktan alınarak soğuması için bir kenara bırakılır.

Lazanyayı hazırlamak için ilk olarak, fırın tepsisi yağlanır ve soğumaya bırakılan beşamel sostan bir kepçe yardımı ile tepsinin taban kısmını kaplayacak kadar alınarak, tepsiye her yanı eşit olacak şekilde yayılır. Tepsideki beşamel sosun üzerine önceden hazırlanmış olan kıymalı harçtan göz kararı koyulup, üzerine lazanyalar dizilir. Ardından, lazanyaların üzerine tekrar beşamel sos yayılır ve yeniden kıymalı harçtan göz kararı beşamel sosun üzerine koyulur. Kıymalı harcın üzerine önceden rendelenmiş olan 150 gram kaşar peynirinden göz kararı koyulur ve bu işlemlere her katta devam edilir. Son olarak, en üste lazanya hamurları koyulup üzerine beşamel sosun yayılmasının ardından kalan rendelenmiş kaşarlarda eşit şekilde en üste serpilir. Hazır olan kıymalı lazanya, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst kısmı iyice kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika arası pişirildikten sonra ocaktan alınır ve servis tabaklarına koyularak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
18.01.2024 22:16:52
Kıymalı Lazanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Lazanya Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Lazanya"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024