Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerekir. Ormanlarda bulunan mantarların cinsini bilmediğimiz için kültür mantarının yapılması daha sağlıklıdır. Çünkü mantar zehirlenmesi yaygın olarak görülen zehirlenmeler arasında yer alır.
Bu sebeple marketten aldığımız kültür mantarının kullanılması daha sağlıklıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu yemeğin besin değeri de oldukça yüksektir.

Kıymalı mantar için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • 1 kilo mantar
  • 2 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Kıymalı mantarın nasıl yapılır?


Öncelikli olarak aldığımız mantarları leğenin içerisine koyup, bol su ile dolduralım. Mantarları su ile yıkarken içerisine mantarlar kararmasın diye bir adet limonun suyunu sıkalım. Mantarları iyice yıkadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzerek suyundan arındırılmasını sağlayalım. Diğer taraftan da mantarların şeklini bozmadan düzgün doğrayarak mantarın şeklini muhafaza edelim. İnce ince doğrarsk mantarların daha kolay pişmesini sağlamış oluruz. Bu sebeple ince ince doğrayalım.

Diğer taraftan tavanın içerisine sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Kuru soğanları soyup küçük küçük doğrayıp, tavanın içerisine ilave edelim. Daha sonra patatesleri soyup küp-küp doğrayarak; tavaya ilave edelim. Tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Sonra biberleri küçük küçük doğrayarak tavanın içerisine ilave edip kavrulmasını sağlayalım.

Malzemeler güzelce kavrulunca içerisine yağsız kıymayı ve margarini ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Diğer taraftan da tenceredeki karışımları iyice karıştırıp içerisine doğradığımız mantarları ilave edelim. Daha sonra domateslerin kabuğunu soyup küp doğrayarak tavaya ilave edelim. Tavanın ağzını kapatıp daha kolay pişmesini sağlayalım. Mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine baharatları ve salçayı ilave edip karıştırıp tavanın ağzını kapatalım. Mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Kıymalı mantar karışımının piştiğini kontrol ettikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra güzel bir servis tabağına kıymalı mantarı koyup, servis edelim.

Afiyet olsun.
19.01.2024 09:45:04
Kıymalı Mantar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Mantar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Mantar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı lahana sarması, kıymalı lahana sarma biraz emek isteyen fakat oldukça lezzetli olan bir yemektir. Çoğu insanlar tarafından oldukça sevilerek tüketili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024