Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sağlarken; doyurucu özelliği ile uzun süre tok tutar.
Kıymalı menemen
için gerekli olan malzemeler- Yarım kilo dana kıyma
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 4 adet orta boy domates
- 4 adet yeşil biber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı menemen nasıl yapılır?
Öncelikli olarak sıvı yağı ve soğanları küçük doğrayarak tavanın içerisine koyup üzerine bir miktar tuz ilave edelim. Sonra biberleri küçük küçük doğrayıp içerisine ilave edelim. Soğan ve biber kavrulunca üzerine kıymayı ilave edip iyice karıştırarak, tavanın ağzını kapatalım. Kıymalı karışım pişmeye devam ederken domatesi doğrayarak hazırlayalım. Kıyma pişmeye yakın içerisine domatesleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tavanın ağzını kapatıp pişmeye bırakalım. Domatesler suyunu salınca vaktimiz varsa kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Kısık ateşte pişen menemen daha lezzetli olur.
Kıymanın içerisine karabiber, kimyon, kekik, pul biber ve margarini de ilave edip karıştıralım.
Domatesler suyunu çektiği zaman üzerine yumurtayı kırıp isteğe göre tüm olarak tavanın içerisine kıralım. Bir kâsenin içerisine yumurtaları kırıp, az bir miktar çırpıp sonra tavanın içerisine döküp yaptığımız zaman daha güzel olur.
Tavanın ağzını kapatıp 2 dakika kadar yumurtanın pişmesini bekleyelim. Kıymalı menemeni bir servis tabağına alıp servise hazırlayalım. Ancak pişirdiğimiz tava küçük ise tava ile servis yaparak daha lezzetli olmasını sağlayalım. Hazırladığınız kıymalı menemen servise hazırdır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 22:16:27
Kıymalı Menemen ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|