Öncelikle patlıcanları yıkayıp kurutalım, iyice kuruttuktan sonra, zebra şeklinde soyup, bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım, doğradığımız patlıcanları, tavaya koyduğumuz ayçiçeği yağında arkalı, önlü hafifçe kızartalım, kızarttığımız patlıcanları, altına yağını emsin diye peçete serdiğimiz bir servis tabağına alalım, onlar servis tabağında beklerken, üst kıymalı karışımını hazırlayalım. Ayrı bir tavaya, 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım, içine, minik minik doğradığımız soğanı ve yeşil sivri biberleri ilave edelim, bunları bir beş dakika kadar kavurduktan sonra, kıymayı ilave edelim, kıymayla beraber de bir beş dakika daha kavurduktan sonra, küp-küp küçük doğradığımız domatesleri, dövülmüş sarımsağı, domates salçasını, tuzu ve karabiberi de ilave edip, tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte 20-25 dakika kadar, pişmeye bırakalım.
Kıymalı karışım pişerken bu arada yağından iyice süzülmüş olan kızarmış patlıcanları alıp bir fırın tepsisine yan yana dizelim, kıymalı sosun pişimi bitince patlıcanların üzerine eşit bir şekilde boca edip, bir su bardağı suyu ilave edelim, en üstüne de incecik kıydığımız maydanozları serpiştirerek, bir on dakika kadar da 150 derecelik fırına sürelim, on dakika da fırında kalan kıymalı musakka yemeğimiz servise hazır.
Afiyet Olsun.