Kıymalı Patates Köftesi

Kıymalı patates köftesi, lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofranızı şenlendirecek bir ana yemek tarifidir. Hem yapımı ile pratik ve kolay olan hem de herkesin severek yiyeceği bu kıymalı patates köftesi tarifi vazgeçemeyeceğiniz bir tat olma özelliğine sahiptir. Kıyma ve patatesin enfes lezzetine lezzet katacak olan diğer malzemeler ve yoğurt ile değişik ve oldukça lezzetli bu tarif hem besleyici hem de doyurucudur.
Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzet sofranızı ve menünüzü süsleyecek hem ev halkına hem de gelecek olan misafirlerinize harika bir lezzet verecektir. İşte bu kadar lezzetli, besleyici, doyurucu ve yapımıyla da oldukça pratik ve kolay olan kıymalı patates köftesinin yapılışını beraber inceleyelim;

Kıymalı patates köftesi için gerekli olan malzemeleri

  • 250 gram az yağlı dana kıyma,
  • 2 adet orta boy patates,
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 2 su bardağı ince bulgur,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 kâse yoğurt,
  • 2 diş sarımsak,
  • Bir tutam maydanoz,
  • Bir miktar tuz, karabiber, pul biber ve kimyon

Kıymalı patates köftesi nasıl yapılır?


Öncelikle kuru soğanı rendeleyip bir kabın içine alın. Ardından kıyma, yumurta ve ince bulguru da ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğurun. Daha sonra bu malzemelerin içine isteğinize göre tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek biraz daha yoğurarak bir köşede dinlenmeye bırakın.
Daha sonra köfteleri bilye büyüklüğünde parçalara ayırarak elinizle biraz yuvarlayın ve biraz una batırarak bir tepsinin üzerine dizin. Bir teflon tavanın içine sıvı yağ koyarak ocağın üzerine koyun ve daha sonra yağ iyice kızmaya başlayınca köfteleri bu yağ içinde kızartmaya başlayın. Bütün köfteleri bu yöntem ile kızarttıktan sonra bir peçetenin içine koyduğunuz köfteleri yağı biraz çekene kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra patatesleri de alarak soyun ve ince bir şekilde küp-küp doğrayarak aynı köfteler gibi onları da kızartıp bir peçete içinde dinlenmeye bırakın. Genişçe bir kabın içine yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyerek iyice çırpın. Bir servis tabağının alt kısmına önce köfteleri daha sonra patatesleri koyun ve en üst sıraya da yoğurt gezdirin. Bir tava içine tereyağını koyun ve iyice kızartın bir miktar pul biber atarak servis tabağındaki yoğurdun üzerinde bir miktar gezdirerek süsleyin. İsteğinize göre maydanoz ile de servis tabağınızı süsleyerek servise hazır bir hale getirebilirsiniz. Soğutmadan servis edeceğiniz kıymalı patates köftesinin yapılış tarifi işte bu kadar kolay ve avantajlı bir tariftir. Sizde hemen evinizde bu şahane enfes tatta ki pratik ve kolay tarifi deneyerek sofralarını müthiş lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:14:51
Kıymalı Patates Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patates Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patates Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024