Kıymalı Patates Oturtma

Kıymalı patates oturtma: Yemek yapmanın en kolay yöntemlerini deneyen ve seven bayanlar için ideal bir yemektir. Kıymalı patates oturtma kalabalık ailelerin vazgeçilmez menüleri arasında yer almaktadır. Hazırlanışı oldukça basit ve pratik bu yemeğin yemesi de bir hayli zevklidir. Hemen hemen bir çoğunuzun bildiği bu yemek istenirse çiğ istenirse de kızartılmış patatesten hazırlanabilir.
Benim çocukluğumdan hatırladığım ve severek tükettiğim kıymalı patates oturtmayı canım anneannem kuzine sobanın fırınında yapardı. Ben de ondan öğrendiğim kadarıyla sık sık yapıyorum. Sizlerde denediğinizde emin olun çok beğenecek ve sıkça hazırlayıp yiyeceksiniz. Ayrıca çocuklarımızın severek yiyeceği bir yemektir. Dilerseniz kıymalı patates oturtmayı şık bir şekilde servis yaparak misafirlerinize bile ikram edebilirsiniz. Özellikle çalışan bayanlar işten geç gelip kısa sürede ne pişirebilirim sorusuna da iyi bir alternatiftir. Sizlerde bu enfes lezzeti deneyip tatmak isterseniz sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Kıymalı patates oturtma için gereken malzemeler

  • 5 adet iri bay patates,
  • 300 gram kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 5 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1,5 su bardağı sıcak su,
  • 5-6 adet çeri domates,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,

Kıymalı Patates Oturtma Nasıl Yapılır?


Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında ve yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Dilerseniz halka halkada doğrayabilirsiniz. Daha sonra biz kıyma harcını hazırlarken patatesler kararmasın diye suda bekletiyoruz. Ayrı bir yerde Tavanın içerisine zeytinyağı ve küp doğradığımız kuru soğanları koyup ocağın üzerine alıyoruz. Ardından sivri biberleri de ince ince kıyıp kavuruyoruz. Soğan ve biberler kavrulunca kıymayı ekliyoruz. Kıymanın rengi değişip kavrulunca kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesi ilave ediyoruz.

Daha sonra İnce ince kıydığımız sarımsakları ekleyip biber salçasını ilave ediyoruz. Karıştırarak kavurduğumuz kıymalı harcın içerisine son olarak pul biber, karabiber, tuz ve incecik kıydığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız kıymalı harcı ocaktan indirip patateslerin suyunu süzüyoruz. Suyunu süzdüğümüz patatesleri tereyağı sürdüğümüz fırın tepsisine tek sıra şeklinde diziyoruz. Ardından hazırladığımız harcı patateslerin üzerine her yerine eşit gelecek şekilde seriyoruz. Daha sonra üzerine çeri domatesleri serpiştirip 1,5 su bardağı sıcak suyu tepsinin kenarından yavaşça ekliyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kıymalı patates oturtmasını pilav ve ayran eşliğinde sıcak servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve sevdiklerinize ve size afiyet şifa olsun.
20.01.2024 11:06:44
Kıymalı Patates Oturtma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patates Oturtma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patates Oturtma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024