Kıymalı Patates

Kıymalı patates, bir arada çok güzel tat sağlayan iki farklı lezzet kıyma ve patates. Kıyma ile patates kullanılarak birçok farklı kıymalı patates tarifi verilebilir. Her biri ayrı lezzetli ve sevilen tariflerdendir. Kıyma ile birbirine en yakışan sebzelerden biridir patates. Böylelikle kıyma ve patates ile yapılan yemeklerde oldukça lezzetli olur.
Kıymalı patates denildiğinde akla birçok farklı tarif gelebilir. Kimi tencerede kıymalı patates, kimi fırında kıymalı patates, kimi kıymalı patates oturtma, kimi kıymalı patates yelpazesini düşünür. Bunların hemen hepsi oldukça lezzetli olan tariflerdir. Hepsinde kullanılan ortak malzeme kıyma ve patatestir. Kiminin içerisine farklı sebzeler ilave edilirken kimi farklı şekillerde sunularak farklı tatlar elde edebilir. Şimdi bu birbirinden lezzetli olan kıymalı patates yemeklerinden bir tarif verelim.

Fırında kıymalı patates, sevilen yemeklerden biridir. Yapımı da çok zor olmayan bir yemektir. İster fırında ister tencerede yapabilirsiniz. Fakat fırında daha kızarmış bir lezzet oluşur ve bu nedenle daha çok tercih edilir. Akşam yemeklerinde çok sevilerek tüketilir. Yanına yapılan bir pilav bir salata ve içecekler eşliğinde harika bir sofra ortaya çıkar. Sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz çok güzel bir akşam yemeği sofrası olur. Şimdi bu güzel tarife bakalım.

Fırında kıymalı patates yapımı için gerekli malzemeler

  • 3-4 adet iri patates
  • 250 gram kıyma
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ ve kızartma için ayrıca bol sıvıyağ
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak

Fırında kıymalı patates nasıl yapılır?


İçin ilk olarak iç harcını hazırlayalım.
İç harcı için bir kuru soğan ince ince doğranır. Doğranan soğan bir tavaya alınır ve üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Ocağa alınıp altı açılır ve kısık ateş de soğanlar kavrulur. Soğanlar kavrulurken kırmızı ve yeşil biberde yıkanıp küçük küpler halinde doğranarak tavaya ilave edilir. Onlarda hafif kızarınca kıyma eklenir. Kıyma sulunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çekip kavrulmaya başlayınca salça, tuz ve baharatları eklenip karıştırılır. İki diş sarımsak soyulur ve kıymalı harcın içerisine rendelenir. Ardından ocak kapatılır. Harç bir kenara alınır. Patatesler soyulur ve yıkanır. Yıkanan patatesler halka şeklinde dilimlenir ve kâğıt havlu ile kurulanır. Bir tavaya bolca sıvı yağ alınır ve ocağa konulur. Yağın altı açılır ve yağ ısınınca patatesler içerisine atılır. Üzerine hafif tuz serpilir. Patatesler hafifçe kızartılır. Kızaran patatesler fırın tepsisine alınır. Tek sıra olarak tüm patatesler tepsiye dizilir. Üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz kıymalı harç eklenir. Harcın her tarafa eşit dağılması sağlanır. İki adet domates kabukları soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Tepsisinin üzerine dizilir. Ardından fırına sürülür. 200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:16:15
Kıymalı Patates ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Patates Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patates"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024