Kıymalı Semizotu
Kıymalı Semizotu, Semizotunun ana vatanı Hindistandır. Dünyanın birçok yerinde yetiştirildiği gibi, bizim ülkemizinde tüm illerinde yetiştirilmektedir. Semizotu C vitamini ve demir açısından oldukça zengin olup, aynı zamanda omega 3 açısından da balıklardaki omega 3 miktarı ile yarışabilecek konumdadır, balık yemekten hoşlanmayanlar için vazgeçilemez bir bitkidir, lif açısından da çok zengin olduğu için kabızlık sorunu yaşayanlar açısından çok faydalıdır, diğer bir yanda özellikle yaşlıların ve diyet yapanlarında vazgeçilmezidir.
Semizotu çiğ olarak yoğurtun içinde veya salata olarak tüketebileceği gibi, kıymalı bir yemek olarak da tüketebiliriz. Şimdi çok sağlıklı bol vitamin deposu olan kıymalı semizotu tarifi.
Kıymalı Semizotu Malzemeleri- 1 Kilo semizotu
- 250 Gram kıyma
- 2 Adet kuru soğan
- 2 Adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 Yemek kaşığı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Su bardağı ılık su
Kıymalı Semizotu Nasıl Yapılır?
İlk adımda semiz otunu bol suda iyice yıkayalım, biraz suyunu süzdürüp, elimizle minik minik parçalayalım, tabi ki bu benim tercihim, yeşilliklere ne kadar az bıçak değerse o kadar vitamini içinde kalır, siz bıçakla da doğrayabilirsiniz. Derince bir tencerenin içine zeytinyağını koyalım, içine minik minik doğradığımız soğanları ekleyelim, soğanlar biraz pembeleşinceye kadar kavuralım, soğanlar biraz pembeleştikten sonra kıymayı da ilave edip, bir on dakika daha kavuralım, içine rendelenmiş domatesleri, domates salçasını, tuz ve ılık su koyup, tencerenin kapağını kapatalım, semizotu birazcık solana kadar daha pişirip, en son olarak pirinci ekleyelim, pirinçler piştikten sonra sadece bir iki kaşık darbesiyle karıştırıp pişirmeyi bitirelim, semiz otunu dağıtmamak için fazla karıştırmamamız gerekmektedir.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 07:03:56
Kıymalı Semizotu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|