Kıymalı Sigara Böreği

Kıymalı Sigara Böreği, Her türlü yemeği ile meşhurdur Türk mutfağı. En çok yapılan yemeklerinin arasında başta etli yemekler ve hamur işleri gelir. Bu yemekleri yapan kim olur ise olsun hakkını vererek yapar. Hepsi birbirinden lezzetli olur. Lezzetinin yanı sıra hem göze hem de damağa hitap eder. Şimdi sizin için eşsiz bir lezzet olan etin ve hamurun birbirine en çok yakışan kıymalı sigara böreğinin tarifini vereceğim.
Çok lezzetli olan bu yemeği gönül rahatlığı ile herkese sunabilirsiniz.

Kıymalı Sigara Böreği Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Kıymalı Sigara Böreği İçi için

  • Yarım kilo kıyma
  • 3 tane orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Biraz sıvı yağ

Kıymalı Sigara Böreği Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Susam veya çörek otu
Kıymalı Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce böreğimizin hamurunu yapalım. Hamur için geniş bir leğen alıp içine süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alalım. Sonra biraz karıştırıp, üzerine yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayalım. Yoğurmaya başlayalım, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde içi hazırlamaya başlayalım.

İlk önce bir tavanın içine sıvı yağı koyalım. Sonra soğanların kabuğunu soyup ince ince doğrayalım ve tavanın içine alalım. Sonra ocağa alıp soğanları biraz kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ilave edip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip biraz daha kavuralım. En son olarak içine maydanozları ince ince doğrayıp ilave edelim ve ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.

Sonra hamurumuzdan biraz alıp beze yapalım ve bir oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açalım. Açtıktan sonra yufkayı sekiz parçaya bölelim ve her bir parçanın kenar kısmına iç harçtan koyalım. Daha sonra sarıp fırın tepsisinin içine dizelim. Hamur bitene kadar hepsini aynı şekilde yapıp, bittikten sonra üzerini süsleyip, 180 derecelik fırına sürelim. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra fırından alalım. Sıcak iken servis yapalım böyle daha lezzetli oluyor. Yanında da demli bir çay olur ise daha da lezzetli olur.
20.01.2024 10:12:48
Kıymalı Sigara Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Sigara Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Sigara Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024