Öncelikle makarnanın suyunu derin bir tencere içine koyalım. Püf noktası olarak içine 1 tutam tuz ve sıvı yağ damlatıp suyun altını açıp kaynatalım. Makarnaları suyun içerisine bırakıp iyice pişmesini bekleriz. Makarna pişer iken bu arada kıymayı bir tava içine alalım ve kavuralım. O arada soğanı, biberi ve domatesi küçük doğrayalım. Kıyma güzelce kavrulurken yarım fincan sıvı yağı ilave edelim. Soğanı ve biberi de kıymaya ilave edip hepsini bir arada güzelce harmanlayıp kavuralım.
Soğan ve biber iyice kavrulunca, domatesleri ekleyelim. Domatesler iyice pişince suyunu çekecektir. Suyunu çeken domateslerin üzerine tüm baharatları ve salçayı kıymalı karışıma ekleyip ve hepsini karıştıralım biraz daha kavuralım. Haşlanmış olan makarnaları güzelce süzerek, tekrar tencereye alalım ve üzerine kıymalı pişmiş olan sosu dökelim. Kıyma ve makarnayı güzelce karıştıralım. Hazırlanan kıymalı spagetti afiyetle servis yapıp yiyelim.