Kıymalı Türlü

Kıymalı türlü, bu yemek mevsiminde yapılan sebzeler ile oldukça lezzetli olur. Sebze sevmeyen çocuklara yapılacak yemeklerin ilk sırasında yer alır. Çocuklar açısından sağlıklı olan bu yemeğin yapılması halinde içerisinde bulunan sebzelerin vitaminlerden dolayı oldukça besleyici özelliğinden faydalanılmış olur. Mevsiminde haftada en az bir kere yapılması gereken yemekler arasında bulunan kıymalı türlü ile çocukların vücudu için ihtiyacı olan protein ve sebzelerden aldığı vitaminler sayesinde daha sağlıklı büyümeleri sağlanmış olur.
Yapacağımız kıymalı türlü yemeği için gerekli olan malzemeleri sırasıyla açıklayalım. Ayrıca yanında yapılacak pilav ve cacık ile mükemmel bir akşam yemeği olur.

Kıymalı Türlü Malzemeleri

  • 200 gram yağlı kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 200 gram yeşil fasulye
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Kıymalı türlü yemeği nasıl yapılır?


Öncelikli olarak sebzelerin tamamını bol suyla yıkayarak süzelim. Sonra patlıcanları ara ara soyduktan sonra tuzlu su içerisine doğrayarak acı suyunun dışarı çıkmasını sağlayalım. Daha sonra tencerenin içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakalım.
Sonra kuru soğanı küçük doğrayarak tenceresinin içerisine ilave edip, üzerine bir tutam tuz ilave edelim. Soğan pembeleşinceye kadar diğer taraftan fasulye, havuç, kırmızı biber, yeşil biber, patates, kabak ile domatesleri istenilen boyutta doğrayarak hazır edelim. Soğanlar kavrulurken diğer taraftan içerisine aldığımız kıymayı ilave edip iyice kavuralım. İçerisine sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave ettikten sonra kıymayı iki dakikada kadar daha kavurduktan sonra sırayla sebzeleri üzerine ekleyelim. Hiç karıştırılmadan sebzeleri sıra ile dizdikten sonra üzerine domates salçasını sulandırıp ilave edelim. Daha sonra karışımların üzerine gelecek kadar su ilave edip kekik ve tuzunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar bekleyelim.

Kaynadığı zaman ocağın altını kısıp yarım saat kadar pişirelim. Kısık ateşte piştiği zaman daha lezzetli olur. Yarım saat sonra tencereyi açıp patlıcan ve patateslerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra yemeğimiz pişmiş ise ocağın altını kapatalım. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra isteğe göre yanında pilav veya cacık ile servis edelim. Kıymalı türlü yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:07:30
Kıymalı Türlü ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Türlü Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Türlü"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024