Kıymalı Yaprak Sarması

Kıymalı yaprak sarması, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofranızı ve menünüzü süsleyecek olan bir yemek çeşididir. Yaprak sarması herkes tarafından bilinen ve çok fazla sevilen bir yemek olma özelliğindedir. Ancak bu vereceğimiz tarifte ki kıymalı yaprak sarması farklı ve daha da lezzetli bir tariftir. Evdeki bireyler için ve gelecek olan misafirleriniz için oldukça güzel bir tarif olan kıymalı yaprak sarması yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir tarif olma özelliğindedir.
İşte bu kadar lezzetli, besleyici ve doyurucu olan yapımı ile de oldukça kolay olan bu tarifin yapılışını beraber inceleyelim.

Kıymalı yaprak sarması için gerekli olan malzemeleri

  • 250 gram yağsız dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar üzüm yaprağı
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Bir miktar tuz, karabiber ve kuru nane
  • 4 su bardağı sıcak su

Kıymalı yaprak sarması nasıl yapılır?


Öncelikle üzüm yaprağını alarak bir miktar su ile kaynatın ve suyunu iyice süzdükten sonra bir köşede beklemeye bırakın. Daha sonra kuru soğanları ince ince kıyarak bir kanın içine alın. Daha sonra domatesleri rendeleyerek kabın içine koyun ve karıştırın. Ardından kıyma ve pirinci de ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurmaya başlayın. Tüm malzemelerin içine biber salçası ve sıvı yağ koyarak bir miktar karıştırın.
Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve kuru nane ekleyerek iç harcınızı daha lezzetli ve güzel kokulu hale getirebilirsiniz. Daha önceden hazırlamış olduğunuz üzüm yapraklarını alarak hazırlamış olduğunuz iç harcında bir parça yaprağın içine koyarak ince ince sararak geniş bir tencerenin içine düzgün bir şekilde dizerek tüm tencereyi bu yaprak sarması ile doldurun. Tüm tencerenin içini bu şekilde sık ve düzgün bir şekilde dizerek en son katın üstüne de ağır bir tabak ya da başka bir nesne ile kapatın. Bunu yapmadaki amaç ise yaprakların kaynama aşamasında yaprakların açılmayıp ve içindeki iç harcın dökülmesine engel olmaktır.

Daha sonra sıcak suyu da bu tencerenin içine aktararak ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık olarak yarım saate kadar pişirin ve kaynama süresi bittikten sonra artık kıymalı yaprak sarması yemeğiniz servis edilmeye hazır bir hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine biraz düzgün bir şekilde kıymalı yaprak sarmasından koyun ve isteğinize göre maydanoz ile süsleyerek hem göze hem de damağa hitap etmesini sağlayın. Ayrıca bir kâse yoğurt ile de servis edebileceğiniz kıymalı yaprak sarması her hali ile inanılmaz lezzetli ve güzel bir tada sahip olacaktır. İşte bu kadar lezzetli hem göze hem damağa hitap eden ev yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan kıymalı yaprak sarmasını hemen deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:43:54
Kıymalı Yaprak Sarması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Yaprak Sarması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Yaprak Sarması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024