Üç adet soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Kavrulan soğanın üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıymalar da kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı kırmızı biber salçasını koyun ve kavurun. Diğer bir taraftan da patlıcanları pijama şeklinde soyun ve küp-küp doğrayın. Tuzlu suda bir müddet bekletin ve patlıcanların acısını çıkarın. Daha sonra ayrı bir tavada patlıcanları kavurun. Maydanozları ince ince doğrayın ve kavrulan patlıcanların içine atın ve karıştırın. Son olarak iki harcı birleştirin ve karıştırın. Sosu için ise bir kâseye yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu koyarak çırpın. İç harcı soğuduktan sonra köy yufkalarını ılık suya daldırıp çıkarın ve tepsiye dizin. Islatılan yufkanın üzerine hazırladığınız sostan dökün. Dört yufka için aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız harcın hepsini dört yufkanın üzerine dökün. Kalan dört yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve kalan sosu da yufkaların üzerine döküp eliniz ile iyice yedirin.
Yufkalar sosu çekene kadar bekletin. Sosu çektikten sonra üzerine bir adet yumurtayı çırpın ve üzerine sürün. Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırına böreği atın. Patlıcanlı kıymalı böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.