Yufkalı Kıymalı Börek

Yufkalı Kıymalı Börek, hazır yufka ile hazırlanan her börek hem lezzetli hem de çok farklı damak tatlarına hitap edebilmektedir. Her yörenin kendi damak lezzetine uygun olarak hazır yufka ile hem tatlı hem de börek çeşitleri yapılmaktadır. Hazır yufka ani gelen misafirlere hemen çayın yanına börek hazırlamak için bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Özellikle yufkanın iç malzemesi olarak kıyma kullanıldığı zaman börek çok daha lezzetli bir hale gelmektedir. Aslında kıymalı böreği en çok çocuklar severek tüketmektedir. Kıyma içerdiği protein bakımından zengin olduğundan dolayı hangi malzemeler eklenerek yapılırsa, yemek daha besleyici olmaktadır. Günümüzde pek çok bayan yufka açmayı bilmiyor ya da vakti olmadığı için hazır yufkalar daha kolaylarına gelmektedir. Hatta çalışan bayanlar açısından pratik olarak değişik lezzetler hazırlaması için en büyük yardımcıdır. Farklı malzemeler kullanarak değişik lezzetlerde börekler yapmak hanımların marifetine kalmıştır. Ancak kıymalı böreği hala denemediyseniz, mutlaka bu muhteşem lezzetteki böreği yaparak sevdiklerinizle beş çayında sohbet ederken yiyebilirsiniz. Ayrıca yufkayla hazırlayacağınız kıymalı böreği isterseniz katlar halinde döşeyerek yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda kol böreği olarak da yapabilirsiniz.

Yufkalı Kıymalı Börek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 4-5 adet el açması hazır yufka

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay
    bardağı sıvı yağ
  • 4 tam dolu yemek kaşığı katı yoğurt

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
İç Malzemesi
  • 350 gram dana kıyma
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yufkalı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin öncelikle iç harcını hazırlamak için teflon tavanın içerisine kıymayı ilave edelim. Ocağın altını orta dereceli ateşe getirelim ve kıymayı kavurmaya başlayalım. Kıyma suyunu bırakıp çektikten sonra içerisine sıvı yağı ilave edelim. Bu arada kuru soğanın kabuklarını alalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım, tavanın içine ekleyelim. Malzemeler bir miktar kavrulduktan sonra tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ilave ederek karıştıralım. Böreğin sosunu hazırlamak için geniş bir kâsenin içerisine sıvı yağı, suyu, yumurtayı ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Bu arada yufkayı ortadan ikiye bölelim. Hazırladığımız sosu yarım ay şeklinde olan yufkanın her yerine fırça yardımı ile sürelim. Yufkanın geniş olan kısmına hazırladığımız kıymalı harcı ilave edelim ve rulo olacak şekilde saralım. Fırın tepsisini yağlayın tam ortasına yufkayı yerleştirin. Ardından diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak diğer yufkanın kenarından çevirerek yuvarlak oluşturacak şekilde tepsiye yerleştirin. Bütün yufkalar bittikten sonra üzerine yumurta ve yoğurdu bir kâsenin içinde çırptıktan sonra böreğin üzerine fırça ile sürelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Kıymalı börek piştikten sonra dinlenmesi için yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekledikten sonra servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:22:47
Yufkalı Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkalı Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufkalı Kıymalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024