Hazır yufkadan kıymalı patatesli börek nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, hazır yufka kullanarak hazırlayabileceğiniz kıymalı patatesli börek tam size göre. İç malzemelerin dengeli birleşimi ve kolay hazırlanışıyla hem günlük sofralarınız hem de özel misafirleriniz için ideal bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Hazır Yufkadan Kıymalı Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet hazır yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı kimyon veya diğer baharatlar)
  • Yarım demet maydanoz
  • Böreği yağlamak için sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
  • Üzeri için çörek otu veya susam

Hazırlık Aşamaları:


1. İç Harcın Hazırlanması:

  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene ve rengi dönene kadar pişirin.
  • Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kıymaya ezilmiş patates ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Hazır yufkaları tezgaha serin. Eğer donmuşsa, oda sıcaklığında çözülmelerini bekleyin.
  • Yufkaları ikiye bölerek 6 yarım daire elde edin.

3. Böreklerin Sarılması:

  • Bir yarım yufkayı tezgaha yayın. Üzerine iç harçtan ince bir tabaka halinde yayın.
  • Yufkayı uzun kenarından rulo şeklinde sıkıca sarın. Uçlarını içe katlayarak kapatın.
  • Tüm yufka ve iç harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Üzerlerine fırça ile sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı sürün.
  • İsteğe bağlı çörek otu veya susam serpin.
  • Altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.

5. Servis:

  • Fırından çıkan börekleri bir süre dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın. Yoğurt veya ayran ile ikram edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • İç harcın soğuk olması, yufkanın yırtılmasını önler.
  • Yufkalar kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • Daha çıtır olması için börekleri fırın tepsisine yerleştirmeden önce tepsiyi hafifçe yağlayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;