Kıymalı kabak ve patates yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: kıymalı kabak ve patates yemeği. Günlük malzemelerle hazırlanan bu nefis yemek, hem doyurucu hem de evde kolayca pişirilebilen bir seçenek sunuyor.

20 Kasım 2025

Kıymalı Kabak ve Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 orta boy kabak
  • 2 orta boy patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
  • Sıvı yağı tencereye alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
  • Kabuklarını soyduğunuz kabak ve patatesleri küp küp doğrayın
  • Sebzeleri tencereye ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin
  • Sıcak su, tuz ve baharatları ilave edin
  • Sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirin

Püf Noktaları:

  • Sebzeleri aynı boyda doğramak eşit pişme sağlar
  • Kıymayı iyice kavurmak lezzetini artırır
  • Çok fazla karıştırmamak sebzelerin dağılmasını önler

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya yoğurtla servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;