Kıymalı Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram kıyma (kuzu veya dana karışık)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 litre sıcak su veya et suyu
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Küp küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu çekip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Tel şehriyeleri tencereye ekleyip şehriyeler hafif renk alana kadar kavurun.
- Sıcak su veya et suyunu ilave edin, tuz ve baharatları ekleyin. Kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynarken, terbiye için bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın.
- Bu terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Çorbayı 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin ve servis edin.
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin, aksi halde topaklanabilir.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine nane veya kırmızı biberle süsleme yapabilirsiniz.
|