Kıymalı su böreği hazır yufka ile nasıl yapılır?

Hazır yufka kullanarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kıymalı su böreği tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu lezzet, hem görünümü hem de tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. İç harcının aroması ve yumuşacık dokusuyla klasik börek sevenler için ideal bir seçenek.

20 Kasım 2025

Kıymalı Su Böreği (Hazır Yufka ile) Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket hazır yufka (yaklaşık 12-14 yaprak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen ayçiçek yağı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ıslatmak için)

İç Harcı İçin:


  • 500 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Islatma Suyu İçin:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:

1. İç Harç Hazırlığı:

  • Soğanlar ince ince doğranır
  • Tencereye sıvı yağ alınır, soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur
  • Kıyma eklenip suyunu çekene kadar kavrulur
  • Salça eklenip 2-3 dakika daha kavrulur
  • Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır
  • İnce kıyılmış maydanoz eklenip ocaktan alınır

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Hazır yufkalar tezgaha serilir
  • Her yufka dörde bölünür (üçgen şeklinde)
  • Islatma suyu malzemeleri bir kasede karıştırılır

3. Katlama İşlemi:

  • Fırın kabı yağlanır
  • Bir yufka parçası ıslatma suyuna batırılıp çıkarılır
  • Fırın kabına serilir
  • Bu işlem 4-5 yufka parçası için tekrarlanır
  • Üzerine hazırlanan kıymalı harç yayılır
  • Tekrar 4-5 yufka parçası ıslatılıp üzerine serilir
  • Bu şekilde kat kat devam edilir

4. Pişirme Öncesi:

  • En üste kalan yufka katmanına yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür
  • İsteğe bağlı çörek otu veya susam serpilir
  • Börek dilimlere ayrılır

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • Altın rengi alana kadar 35-40 dakika pişirilir

Püf Noktaları:

  • Yufkaları çok ıslatmamaya dikkat edin
  • Fırın tepsisini önceden yağlayın
  • Kıymalı harç soğuduktan sonra kullanın
  • Dilimleme işlemini pişirmeden önce yapın
  • Fırından çıktıktan 10-15 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;