Kıymalı sac böreği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli bir sac böreği için doğru malzemeler ve pişirme tekniği büyük önem taşır. Kıymalı harçla hazırlanan bu geleneksel lezzet, ince yufka katmanları arasında nefis bir denge sunuyor.

20 Kasım 2025

Kıymalı Sac Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 3 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Yapılışı:


  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharatları ve suyu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Yufkaları 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçanın içine kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
  • Yağlanmış sac tavasında her iki yönünü altın rengi olana kadar pişirin.
  • Üzerine yumurta sürerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kıymalı harcı soğuduktan sonra yufkalara koyun
  • Sac tavasını iyice ısıtmadan börekleri koymayın
  • Yufkalar kurumaması için nemli bezle örtün

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Taze Fasulye Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kebap Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Patates Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
;