Fırında Kıymalı Biber Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 6-8 adet dolmalık biber
- 400 gr kıyma (kuzu veya karışık)
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlık Aşaması:
- Biberlerin tepesini keserek kapak şeklinde ayırın ve içini temizleyin
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
- Domateslerin birini rendeleyin, diğerini ince dilimler halinde kesin
İç Harç Hazırlığı:
- Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, pirinç, salça ve baharatları karıştırın
- Rendelenmiş domatesi ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun
- Harcı 15 dakika dinlendirin
Doldurma ve Pişirme:
- Biberleri hazırladığınız harçla doldurun
- Fırın tepsisine dizin ve üzerlerine domates dilimlerini yerleştirin
- Sıcak suyu tepsiye ekleyin
- 180°C önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin
- Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın
Servis Önerisi:
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın
- Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Biberlerin çok yumuşamaması için içini iyice temizleyin
- Pirinci önceden yıkayıp süzdürün
- Fırının altına su koyarsanız daha nemli pişer
- Kıymanın yağlı olması daha lezzetli sonuç verir
|